Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.

BASES

1.- ORGANITZACIÓ, OBJECTE, CALENDARI

Organització

La Federació Catalana de Futbol (FCF) organitza i convoca amb caràcter anual el premi "Gala Estrelles del Futbol Català" en reconeixement als millors professionals de futbol i futbol sala.

Objecte

En el marc de la "Gala Estrelles del Futbol Català", l’FCF escull els millors jugadors, entrenadors i àrbitres de la temporada anterior, segons el criteri dels seus comitès i professionals. Les candidatures no es presenten ni es retiren, l’FCF escull lliurement els candidats i candidates.

Calendari

L’FCF elabora anualment un calendari, fixant les dates més convenients.

Es fixa el calendari dels següents actes:

 1. Elecció de candidats i candidates (estructura federativa) 
 2. Proclamació de candidats i candidates 
 3. Reunió del Jurat 
 4. Proclamació de guanyadors 
 5. Gala de les Estrelles

2.- CANDIDATS I PREMIS

Categories

Hi ha 12 categories, 8 per futbol, 3 per futbol sala i 1 especial del Jurat, que són les següents:

 • Millor jugador (Futbol i Futbol Sala)
 • Millor jugadora (Futbol i Futbol Sala)
 • Jugador amb més projecció (Futbol)
 • Jugadora amb més projecció (Futbol)
 • Millor entrenador/a (Futbol i Futbol Sala)
 • Millor àrbitre/a (Futbol)
 • Premi del Jurat (Jurat)
 • Premi al màxim golejador català professional (Futbol)
 • Premi a la màxima golejadora catalana professional (Futbol)

Jugadors i jugadores elegibles

Poden ser candidats als premis els i les professionals del futbol i del futbol sala nascuts a Catalunya o, que sense ser nascuts a Catalunya, s’hagin format al futbol català durant un mínim de tres temporades en les categories de base.

Elecció de candidats

La Federació proposa 3 candidats per cada una de les categories, excepte en els casos de Premi del Jurat, Premi al Màxim Golejador i Premi a la Màxima Golejadora.

 • Els candidats han estat prèviament escollits pels diferents comitès que integren l’FCF (Futbol, Futbol Femení, Comitè Tècnic d’Entrenadors, Comitè Tècnic d’Àrbitres, Lliga Catalana de Futbol Sala).
 • El premi de designació directa a càrrec del Jurat es decideix durant una reunió prèvia a la celebració de la gala.
 • Els premis al màxim golejador i la màxima golejadora catalans professionals es decideixen pel número de gols marcats a la lliga i segons el coeficient que s’apliqui a la corresponent lliga. Els coeficients són els mateixos que s’apliquen a la bota d’or. Només es considera el total de gols marcats en lliga, independentment del número de partits o minuts jugats. La lliga ha de ser la primera divisió del país en qüestió, quedant excloses segones divisions, competicions semi-professionals o universitàries.

Sistema de votació

Es basa en la votació del Jurat en la reunió prèvia a la celebració de la gala.L’FCF vetllarà perquè la composició del Jurat es regeixi pel principi de paritat i equilibri de gènere.

Altres condicions a tenir en compte en la votació:

 • El Jurat només pot votar un cop per categoria.
 • No és obligatori votar en totes les categories.
 • En cas d’empat, el president del Jurat pot decidir si es dona el premi “ex aequo” o bé si es repeteix la votació entre les candidatures empatades, deixant-ne fora les que tinguin vots inferiors.

Terminis

Els membres del jurat rebran un dossier informatiu dels nominats i nominades i un enllaç per tal de procedir a la votació els dies previs a la reunió del jurat.

Les dates de reunió del Jurat i de la Gala, seran fixats per acord de la Junta Directiva de l’FCF.

Aquestes dates podran ser modificades si es donen circumstàncies que facin aconsellables canviar la planificació inicial.